PORODIČNA OAZA ZA PETOČLANU PORODICU

LUKSUZNA PORODIČNA KUĆA

PROGRAM

Stanovanje

LOKACIJA

SRBAC

GODINA

2019

Status

U PROCESU GRADNJE

PORODIČNA OAZA ZA PETOČLANU PORODICU – SRBAC 2019

Lokacija planiranog objekta  nalazi se na Bolničkom brdu – opština Srbac Kuća je namjenjena je višem standardu porodičnog stanovanja na placu  ukupne površine  P=1805m2

Objekat je projektovan kao pravougaona razigrana forma ukupnih srednjih dimenzija 14.25×13.95m uključujući terase.

Visina objekta  definisana je spratnošću Su+P+Po sa kosim viševodnim krovom.

Cjeline su i u oblikovanju i u materijalizaciji riješene tako da je vizuelno jasno razgraniče prostorne dijelove objekta (ulaz, dnevnu i noćnu zonu kao i prostor garaže)

Prostor ispred objekta predviđen je kao parking prostor I uređena zelena površina. Glavni ulaz u objekat koji se nalazi na prednjoj strani jasno je istaknut formom objekta i samim pristupnim parterom.

Ova luksuzna porodična kuća planirana je sa bazenom koji bi se nalazio u privatnom dvorištu.


Prostorne karakteristike

Ova porodična oaza za petočlanu porodicu obuhvata oko 400m2 korisne površine uključujući terase (80m2).

Kako se objekat nalazi na brdu orjentacija objekta je takva da prostor dnevnog boraka zajedno sa zimskom terasom ima ugođaj panoramnog sagledanja prirode koja okružuje objekat. 

Raspodjela pojedinačnih soba zasnovanih na glavnim linijama komunikacije istok-zapad i sever-jug, sa jasnim razdvajanjem stambenih zona – dan i noć.

Prizemlje 

Prostor orjentisan prema stranama svijeta, panoramnom pogledu te dnevnim I noćnim zonama.

Dnevni boravak sa velikim potencijalom enterijera proširuju terase koje okružuju objekat, čineći dnevni prostor još većim i povezanijim sa okolinom.

Ovakav prostor zasigurno korisniku treba da pruži potpun komfor i ugođaj kako ljeti tako i zimi.

Sprat

Namjenjen spavaćim sobama./ Za odmor

Prostor hodnika moguće koristiti kao multifunkcionalni prostor prema zelji I navikama investitora.

Suteren

Prostor suterena ostavljen je servisinim prostorijama kao i garaži za dva automobila.

Objekat je projektovan po principu energetski efikasnih objekata gdje su toplotni gubici svedeni na minimum a pri tome nivo prirodnog osvjetljenja u enterijeru nije ugožen.

 

Prostor obuhvata:

PRIZEMLJE

  • ULAZ
  • HODNIK
  • STEPENIŠTE
  • DNEVNI BORAVAK/ GALERIJA
  • KUHINJA
  • TRPEZARIJA
  • RODITELJSKA SOBA SA KUPATILOM
  • OSTAVA
  • KUPATILO

SPRAT

  • GALERIJA
  • RADNI PROSTO / BALKON
  • SPAVAĆE SOBE
  • KUPATILO

SUTEREN

  • HODNIK
  • STEPENIŠTE
  • OSTAVA
  • KOTLOVNICA
  • GARAŽA ZA DVA AUTA