OVČARNIK

OVČARNIK / PETRINJA / HRVATSKA

Location

Petrinja/ Hrvatska

Year

2018

Status

Objekat izgrađen

 

Projektovanje i izvođenje rešetkaste krovne konstrukcije ( krovnih bindera ) na ovčarniku u Petrinji ( Hrvatska/ Sisačko-moslavačka županija ).

Krovna nadstrešnica raspona 18m predmet je dogradnje na već postojeći objekat. Krovnu konstrukciju čini drvena rešetka (binderi) postavljeni na međusobnom rastojanju od 1,5m.

Planirani ovčarnik zatvoren je daščanom oblogom do visine 2m, dok je prostor iznad ostavljen kao otvoren i prozračan. Krovni zabat takođe je opšiven daščanom oblogom.

Krovna streha na bočnoj strani je 50cm prema želji nvestitora  Sa ovim sistemom krovna streha nije ograničena na kratke prepuste te može da se pruža i znatno više (3-4m).

Krovna rešetka formirana je od međusobno uvezanih štafli pomoću specijalnih  ježastih ploča-konektora.  Ovaj sistem ima daleko veću prednost u nosivosti i trajnosti u odnosu na klasičan sistem kovanih bindera.

Krovna konstrukcija je odignuta 4-5m u odnosu na kotu terena.

Planirani krovni pokrivač je trapezni lim.

Ovakav tip konstrukcija uspješno odoljeva jakim udarima vjetra i opterećenju usljed velike količine snijega. Pored stabilnosti i trajnosti sistem drvenih rešetki (drvenih bindera ) definitivno pretstavlja najbolji odnos cijene i kvaliteta na rasponima do 35m.

Garancija na sve izvedene radove je 5 godina.

Uz primjereno održavanje krovnog pokrivača i konstrukcije ovakav tip konstrukcije nema granični vijek trajanja.

 

Rešetkasti drvneni nosači izrađeni su u vlastitom pogonu te transportovani i montirani na željenu lokaciju.

Konstrukcija tretirana zaštitnim premazima kako bi joj se osigurala dugotrajnost.

 

Za izradu ovakve ili slične konstrukcije te projektne dokumentacije  za više informacija kliknite ovdje i kontaktirajte nas. 

OSTALI PROJEKTI