REŠETKASTI NOSAČI ZA DUVANSKU INDUSTRIJU ORAŠJE


NADSTREŠNICA REŠETKASTI NOSAČI ORAŠJE – DUVANSKA INDUSTRIJA

Location

Orašje ( Šamac – Brčko) /Bosna i Hercegovina

Year

2020

Status

Objekat izgrađen

Planiranje i izvođenje rešetkaste krovne nadstrešnice sistemom drvenih bindera za potrebe industrije duvana (obrade i skladištenja).

Projektovanje i izvođenje rešetkaste krovne konstrukcije ( krovnih bindera ) na poljoprivrednoj nadstrešnici u Orašju (Bosna i Hercegovina/  između Šamca i Obudovca ).

Krovna nadstrešnica raspona 12m namjenjena je potrebama poljoprivrednog gazdinstva.

Rešetkasti nosači nadstrešnice (binderi) postavljeni na međusobnom rastojanju od 1,25m pogodni su za postavljanje bilo kakve obloge plafonske konstrukcije direktno na donju zonu same rešetke.

Planirani montažni objekat planiran je kao otvoreni prozračni prostor.

Krovna streha na bočnoj strani je 50cm prema želji nvestitora .

Krovna rešetka formirana je od međusobno uvezanih štafli pomoću specijalnih  ježastih ploča-konektora.  Ovaj sistem ima daleko veću prednost u nosivosti i trajnosti u odnosu na klasičan sistem kovanih bindera.

Krovna konstrukcija je odignuta oko 3m u odnosu na kotu terena.

Planirani krovni pokrivač je trapezni lim na štaflama.

Pored primarne namjene skladištenja i obrade duvanskih proizvoda objekat će služiti za potrebe nadkrivanja poljoprivredne mehanizacije neophodne za ovu privrednu granu. 

NADSTREŠNICA REŠETKASTI NOSAČI  sistema kojim se ova firma bavi zasigurno zauzimaju značajno mjesto u izvođenju poljoprivrednih objekata na regiji bivše Jugoslavije pa i šire.

Ovakav tip konstrukcija uspješno odoljeva jakim udarima vjetra i opterećenju usljed velike količine snijega. Pored stabilnosti i trajnosti sistem drvenih rešetki (drvenih bindera ) definitivno pretstavlja najbolji odnos cijene i kvaliteta na rasponima do 35m.

Garancija na sve izvedene radove je 5 godina.

Uz primjereno održavanje krovnog pokrivača i konstrukcije ovakav tip konstrukcije nema granični vijek trajanja.

Rešetkasti drvneni nosači izrađeni su u vlastitom pogonu te transportovani i montirani na željenu lokaciju.

Konstrukcija tretirana zaštitnim premazima kako bi joj se osigurala dugotrajnost.

 

Za izradu ovakve ili slične konstrukcije te projektne dokumentacije  za više informacija kliknite ovdje i kontaktirajte nas. 

 

OSTALI PROJEKTI