LUKSUZNA PORODIČNA KUĆA

LUKSUZNA PORODIČNA KUĆA

PPROGRAM

Stanovanje

LKACIJA

PRNJAVOR

GODINA

2018

Status

U PROCESU GRADNJE

PROJEKAT LUKSUZNA KUĆA – PRNJAVOR 2018 

Planirani objekat se gradi u prigradskom naselju opštine Prnjavor i namjenjen je višem standardu porodičnog stanovanja porodice Kajtez.

Objekat je projektovan kao pravougaona forma koja u prizemlju zauzima dimenzije 18×13 m (terasa i lođa na spratu je isturena u odnosu na prizemlje).

Svojom prostornom oragnizacijom ova luksuzna porodična kuća se pruža u skladu sa mogućnostima parcele te se izrazito otvara prema svojoj južnoj i sjevernoj strani (prema ulici i privatnom dvorištu), trudeći se da ne ugrozi privatnost susjednih objekata na istočnoj i zapadnoj strani.

Pristupni front zauzima ulaz povezan sa dnevnim boravkom i garaža namjenjena za dva automobila. Bočne strane objekta su uglavnom zatvorene čuvajući privatnost unutrašnjeg prostora dok je strana okrenuta ka privatnom dvorištu izuzetno otvorena i prozračna.

Ova luksuzna porodična kuća planirana je sa bazenom koji bi se nalazio u privatnom dvorištu.

KARAKTERISTIKE EKSTERIJERA

Otvori na zapadnoj strani dodatno su zaštićeni zidnim brisolejima koji pored kontrole upada prirodnog svjetla doprinose čuvanju privatnosti prostorija na toj strani objekta. Brisoleji treba da budu opremljeni motorom koji reguliše rotaciju pomičnih elmenata. Boja brisolja treba da bude u skladu sa ostatkom stolarije ili u istoj materijalizaciji kao fasada (fiber-cementne ploče)

Objekat je projektovan po principu energetski efikasnih objekata gdje su toplotni gubici svedeni na minimum a pri tome nivo prirodnog osvjetljenja u enterijeru nije ugožen.

Prostorne karakteristike

Osnova objekta obuhvata oko 400m2 korisne površine.

. Raspodjela pojedinačnih soba zasnovanih na glavnim linijama komunikacije istok-zapad i sever-jug, sa jasnim razdvajanjem stambenih zona – dan i noć.

 

Prostor obuhvata:

PRIZEMLJE

SPRAT