ŠTA JE TO ENTERIJER ILI DIZAJN ENTERIJERA ?

 

Dizajn enterijera predstavlja kombinaciju arhitekture i dizajna i njihovo spajanje u jednu disciplinu. Cilj je omogućiti funkcionalno i ugodno korištenje namještaja  u nekom prostoru. Kada kažemo dizajn enterijera treba da mislimo  na funkcionalnu organizaciju unutrašnjeg prostora, materijalizaciju podova i zidova, te kompoziciju i oblikovanje rasvjete i plafona.  U neku ruku pogrešno je smatrati namještaj za enterijer jer on često oblikom i bojom može da zavisi od ukusa za estetiku i finansijskih mogućnosti investitora. Ali zbog svog fleksibilnog i prilagodljivog zvanja arhitekta u dosta slučajeva sugeriše pa i određuje  sam izbor namještaja.

Svi žele savršen prostor, ambijent koji će biti poseban, originalan i specifičan na svoj način.Uz konsultacije sa nama to možete imati.
Vaš poslovni prostor ili dom krije potencijal koji treba iskoristiti, dozvolite da vam u tome pomognemo te da svaku vašu želju sa našim idejama  realizujemo u stvarnost i učinimo vaš prostoj jos boljim.


Projektovanje enterijera predstavlja miks umjetnosti, vještine i znanja stečenog iskustvom. Projektom se  rješava funkcija , izgled ambijenta unutrašnjeg prostora, osvjetljenje (prirodno-vještačko) i definiše kako će određeni prostor izgledati nakon završetka radova.
Projekat se prvenstveno radi kako bi se ubrzao i lakše organizovao proces izvođenja radova na polju adaptacije i uređenja.


Prilikom izrade projekta enterijera neophodne su stalne konsultacije sa investitorom kako bi se dobilo najkvalitetnije moguće rješenje. U   u zavisnosti od želje investitora može obuhvatati čitav ovjekat ili zasebne cjeline.


FOKUS NA ODREĐENI SEGMENT U ENTERIJERU (prostor za čitanje)

 


ENTERIJER PROSTORIJE ILI KOMPLETNE PROSTORNE CJELINE

računarska vizualizacija model i realnost enterijerračunarska vizualizacija model i realnost

PROJEKAT ENTERIJERA OBUHVATA NAVEDENE FAZE:

*Diskusija sa klijentima o mogućem izboru namještaja, materijala, rasvjete i ostalo
*Izlazak na teren i uzimanje mjera
*Izrada konceptualnog rješenja i konsultacije sa klijentom
*Izrada idejnog projekta (2D i 3D modela sa svim elementima mobilijara, rasvjete, oblika zidova i stropova)
*Izvođački projekat sa definisanim mjerama

 

Cilj svakog projekta enterijera je dovesti neki prostor do funkcionalnog savršenstva i maksimalne udobnosti za određenog korisnika.

NEKE OD NAŠIH PROJEKATA MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI ISPOD